Az kişiye çok iş felsefesindeki bankalar gişecileri tarafından dolandırılıyor. Denizli’deki olaydan bir hafta sonra şimdi de İzmir’de bir gişeci 2 milyon lira ile kayıplara karıştı.
İzmir’in Bornova ilçesinde, bir veznedarın çalıştığı bankanın kasasından yüklü miktarda parayı alarak kaçtığı ileri sürüldü. Polis ekipleri, Nevzat A’nın Bornova ilçesinde bir bankada 8 yıldır gişeci olarak çalıştığını belirledi.
Banka yetkilileriyle yapılan görüşmede son iki haftada usulsüzlük yapıldığı ve vezneden yaklaşık 2 milyon liranın alındığı tespit edildi.
GİŞECİLER SOYUYOR
Bankalarda son dönemde gişelerdeki suistimal olaylarında artış göründü. Bankacılık sektörü uzmanları bunun arkasında yatan sebebi “az personelle çok iş“felsefesinin yattığını söylüyorlar. Bazı bankaların gişenin bağlı bulunduğu operasyon tarafını kaldırmaya çalıştığını bunun da yönetim ve kontrol zaafiyeti oluşturduğunu belirtiyorlar.
DENİZLİ’DE DE OLMUŞTU
Banka paralarıyla kayıplara karışma olayı bir süre önce de Denizli’de olmuştu. Yabancı sermayeli bir bankanın Denizli’deki bir şubesinde çalışan gişe görevlisi 6 ay boyunca ATM makinalarına eksik para yüklemiş, olay tesbit edilince de kayıplara karışmıştı. Olay Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne intikal etmiş ve gişe memurunun aranmasına başlanmıştı.
YÖNETİM ZAAFİYETİ Mİ VAR?
Bankaların son dönemde az personelle çok iş yaptırma planları bankaların güvenlik açığına da neden oluyor. Denizli’deki gişe vurgununu yorumlayan bankanın bir üst düzey yetkilisi, “teftiş raporlarında da görülüyor ki, banka şubeleri allaha teslim. 6 ay boyunca ATM’ye eksik para yükleniyor bunu ne operasyon yetkilisi ne de şube müdürü fark edemiyor. Teftişe şubenin kapısını güvenlik degil çaycı açıyor. Burada sorumlu olan şube müdürü ve bu müdürü denetlemekle görevli bölge müdürlükleridir. Her şey satış değil. Satıştan önce banka güvenliği gelir”yorumunu yaptı.
İş Bankası GençBizzTech Projesi’nde Başvuru için Son Günler
Türkiye İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın, fen liselerinde eğitim gören öğrencilerin teknoloji ve bilim odaklı projeler geliştirmelerine olanak...