Simit Sarayı’nın yüzde 51’inin Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım ortaklığı’na satışı ile ilgili tartışma sürerken, ilginç bir iddia ortaya atıldı: Bu şartlarda satın alamaz!
Dün Türkiye’nin gündemine adeta bir bomba gibi düşen Simit Sarayı satışı ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Ancak ünlü bankacı Kerim Rota ilginç bir iddia ortaya attı. Kerim Rota, Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım ortaklığı’nın 2018 yılında 750 milyon lira sermaye ile kurulduğunu ve ancak uluslararası standartlara göre sermayesinin yüzde 10 kadar bir para ile satın alabileceğini dikkat çekti.
Kerim Rota, twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
-Ziraat Bankasının Simit Sarayına ortak olması tepki çekti. Bu ortaklığı başka bir yönden de eleştirmek mümkün olabilir. Şirketin %51’ini devralacak firma Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım ortaklığı A.Ş. https://ziraatgsyo.com.tr 750 Milyon TL sermaye ile 8.11.2018’de kurulmuş.
-O zaman, 1) ZGSYO muhtemelen ilk yatırımını sermayesinin % kaçı tutarında yapıyor? Uluslararası standart %10 dur. 2) Yatırım tutarı 750 Milyon TL’ den fazla ise, ZGSYO sermaye mi arttıracak, kredi mi kullanacak? Kendi kredi kullanıp ortak olduğu şirketin kredisini mi kapatacak?
-3)GSYO’lar kurulalı 17 yıl olmuş bir şirkete yatırım yapmalı mı? 4)GSYO’lar yeni yatırım için mi, kredi kapatmak için mi devreye girmeli? 5) 17 yıllık şirketten çıkış stratejisi süresi ve yöntemi nedir? Girişim Sermayesi piyasası emekleme döneminde. Özen göstermek gerekiyor.
Güler Sabancı En Güçlü Kadınlar Listesinde!
Güler Sabancı, Forbes'un dünyanın en güçlü kadınlarını sıraladığı listesinde yer aldı. Güler Sabancı listede 80’inci sırada gösterildi. Güler Sabancı’nın Türkiye’nin...