Konsolide rakamlara göre aktiflerini yılsonuna göre %11 artırarak 33,5 milyar TL seviyesine yükseltti. Alternatif Bank’ın nakdi ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 30,3 milyar TL oldu.
Alternatif Bank yılın ikinci çeyreğinde konsolide rakamlarına göre aktif büyüklüğünü 2019’un sonuna oranla %11 artırarak 33,5 milyar TL seviyesine taşıdı. İlk altı ayın sonunda nakdi (finansal kiralama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 30,3 milyar TL’ye ulaşırken, mevduat hacmi ise yaklaşık 18,1 milyar TL oldu. Bu dönemde de güçlü sermaye yapısını koruyan Alternatif Bank’ın, sermaye yeterlilik rasyosu %18’i geçerek sektör ortalamasının üzerine çıktı. Özkaynakları yılsonuna göre %20 artan Bankanın, konsolide net kârı ise 74,6 milyon TL oldu.
Finansal sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Pandemi gibi kurumsal ve bireysel açıdan topyekûn etkilendiğimiz ikinci çeyreği hedeflerimiz doğrultusunda başarıyla geride bırakmaktan mutluyuz. Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını her şeyin önünde tutarak bu olağanüstü dönemde de çalışmalarımıza yön vermeye devam ettik. Bu dönemde normalleşme adımlarımızı sıklaştırdık ve önemli projeleri hayata geçirdik. Hijyen, mimari ve çalışma düzeni bakımından kapsamlı şekilde uyguladığımız yeni tedbirlerle kademeli olarak ofislerimize dönmeye başladık. Bununla birlikte ofiste ve uzaktan çalışma modelinin bir arada olduğu AlterFlex isminde hibrit bir çalışma modelini de uygulamaya başladık. Böylesi zorlu dönemde müşterilerimizin finansmana erişmesine, sunduğumuz kredilerle destek vermeyi sürdürdük. Geçen yılın sonuyla kıyasladığımızda, nakdi ve gayri nakdi kredilerde yaşanan %20’lik artış bu konuya gösterdiğimiz önemi net şekilde ortaya koyuyor.
Bankamızın önemli odak alanlarından biri olan dış ticarette de bu dönemde ciddi gelişmeler gösterdik. Son iki yıla baktığımızda ihracatçılara sunduğumuz kredi desteğini 430 milyon dolar seviyesinden bu yılın ikinci çeyreğinde 840 milyon dolar seviyesine taşıdık. Salgının etkilerini en çok hissettiğimiz mart, nisan ve mayıs aylarında desteğimizi güçlendirerek sürdürdük. Kredilerin yanı sıra uzman dış ticaret ekibimizle ihracatçı müşterilerimizin işlerini kolaylaştırmaya ve hizmet kalitemizi artırmaya odaklandık. Bu çabalarımızın önemli ödüllerle taçlanması da bizi ayrıca gururlandırdı. Bankamız, program limitlerini sürekli artırarak aktif şekilde ekonomiye kazandırması sayesinde IFC ve EBRD’nin Dış Ticaret Programları kapsamında 3 farklı ödüle layık görüldü. IFC’den “Avrupa ve Orta Asya’daki En İyi Partner Bankası” ile “Avrupa ve Orta Asya’daki En İyi Dış Ticaret Operasyon Bankası” ödüllerini, EBRD’den de “Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı” ödülünü aldı. Bu gibi milletler üstü kurumlarla oluşturduğumuz güçlü ilişkiler, bankamıza duyulan güveni ve dış ticaretteki başarımızı teyit etmesi açısından büyük değer taşıyor.
Gür sözlerini; “Bu dönemde sunduğumuz desteklerle beraber uzmanlaşmış dijital hizmetlerimize yönelik teknoloji yatırımlarına da devam ettik. Müşteri olma sürecini sadece 9 dakikaya indiren ve hatta müşterilerimizin şubeye gelmesine gerek kalmaksızın, yaptığımız müşteri ziyaretleriyle MobilNext uygulamamız üzerinden müşteri tanımlamayı sağlayan değişim projemizi hayata geçirdik.
Yılın ikinci yarısında da salgının seyrine bağlı olarak piyasalardaki risk faktörlerini etkin şekilde yöneterek, aynı eforu, hassasiyeti ve müşterilerimize verdiğimiz desteği artırarak birlikte büyüme yolculuğumuza devam edeceğiz. Basiretli ve danışman bankacılık anlayışımız, güçlü sermaye yapımız, deneyimli yönetim kadromuzla ülkemize ve tüm paydaşlarımıza katma değer sunmayı sürdüreceğiz.” diyerek tamamladı.
Helal Olsun! QNB’den şık hareket!
Geçtiğimiz hafta bankacılık sektörünün gündemine, Türkiye'nin en büyük özel bankalarının yılbaşı şube yemeklerine özel güvenlik görevlilerinin "bütçe olmaması"gerekçesiyle çağırlmaması gelmişti....