Türkiye’de adeta bankacılığın kitabını yeniden yazan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş,geriye dönük 10 yıllık masrafın geri alınmasını eliştirdi. Ateş,Bankaların ürettiği hizmetin bir karşılığının olduğu kanaati toplumda yaygın değil”dedi.
Ekonomideki yavaşlama nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan bankacılık sektörü birde geriye dönük 10 yıllık dosya masraflarının geri ödenmesiyle boğuşuyor. Bankalara ciddi bir yük getiren bu ödemelere Türk bankacılığının en önemli isimlerinden Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş‘ten eleştiri geldi.
“Bankacılık sektöründe bazı ücret ve komisyonlar tüketicilere geri ödeniyor. Bunun sektöre ne kadar yük getiriyor?” şeklindeki soruya Ateş, şöyle cevap verdi:
“Diyelim ki 7 yıl önce vatandaştan 45 lira yıllık kart ücreti aldınız, büyük bankaların markalı kart kampanyalarından örneğin bin liralık buzdolabını peşin fiyatına 12 ay taksitle satın aldığınız zaman 45 TL’lik değeri zaten kazanmış oluyorsunuz. Yasa gereği sektör bunları geri ödüyor. Bu da elbette sektöre önemli ölçüde yük getiriyor. Yasalar karşısında boynumuz kıldan ince. İadelerle ilgili her türlü başvuruyu prosedürler tamamlandıktan sonra yerine getiriyoruz. Tüketici Hakem Heyetlerinde 5 milyon civarında dosya olduğu ifade ediliyor. Bankalar bunlar için on yıl geriye giderek dekont çıkarıyor ve bunun için ilave istihdam yapmak zorunda kalıyoruz… Bankaların ürettiği hizmetin bir karşılığının olduğu kanaati toplumda yaygın değil. Bu kanaate biz de mahkum olmuş durumdayız. Elektrikte kayıp kaçak bedelinin geri ödenmesi halinde elektrik dağıtım şirketlerinin büyük zarara uğrayacağı konuşuluyor. Bankacılık sektörü de ücret ve komisyonların geri ödenmesi nedeniyle büyük yük altında.”
DENİZBANK’TAN SPORA DESTEK!
Piyasa yapısını bozan sahte ilanlar devam edecek
Ticaret Bakanı Ömer Bolat elektronik ilan doğrulama sisteminin 1 Ocak 2025 tarihinde bütün ilanlarda yürürlüğe gireceğini açıklamasına rağmen Bakanlığı İç...