Yabancılara ait olan ve ortakları arasında kilisenin de bulunduğu iddia edilen banka hedef baskısını farklı bir boyuta taşıyarak adeta işkenceye dönüştürdü. Banka çalışanları bu baskıya PAPAZ İŞKENCESİ adını verdiler.
Bankacılık sektöründe hedef baskısı artık farklı bir boyut aldı. Çalışma Bakanlığı’nın 200 bin beyaz yakalıyı kaderine terk etmesi bankaların çalışanı adeta kölelik düzeni ile çalıştırmasına neden oluyor. Yabancılara ait bir bankanın hedef uygulaması akıllara durgunluk verir cinsten. Kendi ülkesinde Avrupa Birliği kanunları gereği yapamadığını Türkiye’deki iştirakinde yapan bu bankanın personelini puan sistemine geçirdiği öne sürülüyor.
PERFORMANSA PUAN
Ortakları arasında kilisenin de bulunduğu iddia edilen bu bankanın uyguladığı puan sistemi personelin kaderini de belirliyor. Banka şubesinin bulunduğu bölgeye göre sınıf ayrımı yapıyor. A, B ve C diye ayırdığı sıfınlarda çalışan personele İnsan Kaynakları tarafından hedef puan veriliyor. Örneğin A sınıfı bir şubede görev yapan personelin üç aylık puan ortalaması 500 olmak zorunda. Bu 300, 250 olarak değişiyor.Personel yaptığı her satışa karşılık puan alıyor. Yani bireysel emeklilik sattığı zaman 6 puan alıyor. Kredi kullandırdığında ise 4 puan. Ancak bu panı elde tutması içinde müşterinin bu ürünleri kullanması lazım. Banka müşterisi aldığı kredi kartını geri iade ederse verilen puan cezasıyla otomotikman geri alınıyor.
Personel 3 aylık ortalamada kendisine tanımlanan puanı tutturamaması halinde savunması alınıyor. Ayrıca yıllık izin yapması veya eğitime gitmesi halinde bu puan ortalaması düşük kalıyor. Yani personel izin yapmamalı, yapması halinde puanı düşeceğinden işinden olabilir.
Bu savunmanın İnsan Kaynakları tarafından kabul edilmesi halinde personele yeniden bir üç aylık dönem veriliyor ve performansına bakılıyor. Eğer personel bu defa hedef puanı tutturursa işini kurtarıyor ve çalışmaya devam ediyor.Tutturamaması halinde, önce istifası isteniyor. Kendi rızası ile istifa etmesi halinde hakkında İnsan Kaynakları tarafından başka bankalara olumlu referans verileceği söyleniyor. Eğer personel tazminat almadan kendi rızası ile istifa ederse banka bu kişi hakkında olumsuz görüş bildirmiyor.
DAVA VE TAZMİNAT ALAN BİTİYOR
Bankanın performans düşüklüğü nedeniyle işten çıkarttığı kişi tazminatını ister ve dava açarsa bu kez hakkında şube müdürü dahil çeşitli olumsuz raporlar hazırlanıyor ve başka bir bankaya başvurması halinde bu olumsuzluk karşısına çıkıyor.
Garanti BBVA’dan tüzel ve şahıs firmalarına tek tıkla mali veri paylaşım kolaylığı
Garanti BBVA’nın tüzel ve şahıs firma müşterileri GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) entegrasyonu ile mali verilerini dijital kanallar üzerinden tek tıkla...